Komentář k utkání 4. kola JARO 2003


Lachtánci 1.WC - Stará Garda 1:2

Co k tomu dodat ? Soupeř,se kterým budeme nejspíše sestupovat, byl lepší jen v tom, že se trefil do míče. Všechny opory našich řad asi byly myslí všude možně jen ne na hřišti a když jsme se trošku začali probírat, tak do konce zápasu bylo 5 minut. Nejlepší výkon opět předvedl Míra, který chytá opravdu ve formě a zabránil jistě dalším dvěma brankám, něco hrál Fanda, který se snažil trošku běhat a burcovat spoluhráče, kteří tentokrát nereagovali ani na hrubé slovní útoky. Zápas začal bez zájmu a snahy, míč jsme si nepřihráli, mnohokrát ani netrefili a tak soupeři stačilo jen maličko podržet míč, popoběhnout a dát gól. V první půli naše obrana absolutně neobsazovala, soupeř stačil vždy jen udělat o krok navíc a už z toho byla šance. První gól padl po autu, soupeř si naběhl a pěknou hlavičkou zavěsil. Potom se soupeř dostával lehce do šancí, naši obránci mu ještě ve vápně nahrávali a tak můžeme opět děkovat Mírovi, že jsme neinkasovali vícekrát. Ve druhé půli byl obraz hry stejný, možná jsme zlepšili pohyb, ale hrubé chyby v obsazování pokračovaly. V jednom světlém okamžiku po závaru před naší brankou Míra rychle vykopl míč až před branku soupeře, Fanda brilantně ze vzduchu zpracoval a na dvakrát poslal míč do sítě. Vyrovnáno. Bohužel téměř v zápětí po další hrubce v obraně, kdy jsme nedokázali odkopnout míč nás soupeř vyučil a do prázdné branky zvýšil na 2:1. Jak už to bývá zvykem, chceme hrát fotbal vždy až na konci. Soupeře jsme v posledních 15 minutách dostali trochu pod tlak, Fanda po uvolnění poslal hezkou střelu, kterou brankář vyrazil, potom nám rozhodčí upřel jasnou penaltu za evidentní ruku obránce ve vápně, dále mohl vyloučit gólmana za chycení míče mimo trestné území, ale nic z toho se nestalo a tak jsme opět trapně prohráli o gól. Byl to opět velice špatný výkon a co nás může mrzet nejvíce je fakt, že s tímto soupeřem budeme nejspíše zápasit o to, kdo letos opustí 5. ligu.

Fanda

Druhý komentář z pera Jerryho:

Stará Garda – Lachtánci 1.WC  2:1

(sestava Lachtánků: Míra – Bohouš, Sendy, Jarda, Martin, Fanda, Sejk, Vořech, Jakub, Hanka, VK M39)

Tááák, a je to opět tady. Bohužel jsme byli s Martinem včera na zápase zase jen my dva, kdo umí sesmolit kloudnou větu a mrsknout s ní na papír. Po vzájemné dohodě tento nelehký úkol Mája naložil  na má bedra, protože mu Iva zaheslovala PC a tudíž nemůže psát.

No, co k tomu včerejšímu průjmu napsat. Jen stručně. Nebylo to hezké pokoukání, už jen dík tomu, že jsme měli se Starou gardou úplně stejné dresy, a my jako hosté jsme museli své otočit. Bylo velké štěstí, že se nedostavil nikdo z početného kotle našich fanoušků, odcházel by znechucen a otráven, a možná by dokonce přehodnotil svou úchylku a našel si místo nás jinačí pikantní zábavu (třeba návštěvy travesti-show, SM saloonu, country saloonu, a podobných prasárniček). Hráli jsme pasivně, neběhali, nedali si kloudnou přihrávku, nehecovali se…Hnus. Navíc byl včera po celý zápas u nerovného karlínského hřiště č.3 děsný hluk, který působil nejmenovaný vzteklý trpaslík, a rozptyloval tím pozornost téměř všech na ploše (z klidu se nenechali vyvést snad jen Bohouš, Sendy, Sejk, Hanka, M39, Vořech, Míra, Kuba, Martin a já). No, doufejme, že onen trpaslík už dostal doma svou porcičku sexu, a příště ostatní namísto jebání spíš povzbudí.

Nechci nikoho urazit, takže nebudu konkrétní a napíši jen, že zápas se velmi nepovedl nejlepšímu hráči loňské sezóny, zatím poslednímu oprašovači putovní sošky Jardovi, ačkoliv jako jeden z mála má v hodnocení +/- bodů +1 :o))). Takových tajtrlíků jako J. ale včera po tom poli chodilo mnoho, vyzdvihnu tedy ty, kteří hráli dobře. Míra – opět předvedl množství skvělých zákroků, je vidět, že absolutní nedodržování velikonočního půstu mu prospělo. Jakub – včera jeden z mála, kdo bojoval a běhal jak dopředu, tak kupodivu i zpět. Navíc se nebojí zůstat na pozápasovém dýchánku, což je určitě plus, a nejen pro něj. Fanda – sice střídal velmi pěkné chvilky s ohavnými, ale byl jediný, kdo podržel míč a občas něco vymyslel (často sice na hovno, ale přesto…). A navíc dal pěkný gól. Jinak nikoho jiného, kdo by pozitivně vyčníval nevidím.

Nesdílím názor několika ostatních ploutvonožců, že včerejší soupeři nebyli příliš dobří. Naopak, myslím si, že v průběhu zápasu předvedli dostatek pěkných akcí, a to jak si krásně vydrbali Martina, Sendyho a Bohouše před druhým gólem opravdu nemělo chybu. Navíc byli vždy o krok, dva, rychlejší, a u míče tedy dříve. Ale to není zas tak divné, neboť my Lachtánci jsme spíš vytrvalostní typy. V závěru utkání jsme byli minimálně rovnocennými protihráči, řekl bych, že jsme dokonce k váhové převaze přidali i herní, nicméně jako již poněkolikáté v našem případě, pozdě bycha honit, rozdíl ve skóre jsme smazat nedokázali.

A tak jsme se alespoň pěkně zmazali po zápase, a chtělo by se mi říct společně s klasikem „vo tom to je“, ale pánové a dámo, příště bych si fakt docela rád zahrál fotbal (to píši s vědomím, že každý se musíme zamyslet především nad svou hrou) a třeba i opět vyhrál, aby nám po zápase lépe chutnaly křupky, což značí, že musíme hrát naplno od začátku, ne až poslední čtvrthodinu. Lavičku máme širokou a nabitou samými budoucími hvězdami, takže co nám brání se do AGPéčka řádně zakousnout a znechutit jim večer?!?  Howgh.   

2003-04-24, Jerry