Komentář k utkání 1. kola JARO 2003


Lachtánci 1.WC - Per ho tam 3:1 (1:0)

Míra, Bohouš, Sendy, Martin, Fanda, Jerry, Mýchač, Sejk, Pája, Vořech, Hanka a dvě posily - Renda a Jakub

Začnu od konce. Úžasný začátek sezony - máme dva body, střelce, brankáře a nikdo z nás se nepopral. Ale jinak to úplně bez poskvrnky nebylo.
Sešli jsme se skutečně v hojném počtu. Ani nepříznivý počet (13) nám nebral důvěru ve vlastní schopnosti, která většinou vyplývala z vědomí, že jsme přes zimu nechali všechny svaly řádně odpočinout. Bohužel soupeř asi nedával před zápasem pozor a několikrát se mu hned po začátku zápasu podařilo nás dostat pod tlak. My jsme vyráželi k nebezpečným brejkům (jak jinak když máme na hrotu takové rychlíky jako je třeba Mýchač), ale soupeř určitě střílel mnohem častěji než my. Naštěstí jsem před zápasem věnoval Mírovi svůj zázračný lepící podpis na nové rukavice, a proto většinu ze střel Míra bravurně zlikvidoval.
První velká Mýchačova chvíle přišla po rozehrání od brány a dlouhém nákopu (bohužel teď opravdu nevím kdo ten pas poslal) před soupeřovu bránu. Mýchač si přehodil obránce, nechal si míč jednou skočit a s pocitem, že tahle rána musí protrhnout síť, vypustil smrtící projektil. No, síť zůstala celá, ale vedli jsme 1:0. Sice nerad, ale přece jen musím přiznat drobné věštecké vlohy Fandovi, který už ve chvíli, kdy se Mýchač chystal ke střele prohlásil, že je hotovo. Vzhledem k tomu, že jsem v tu chvíli stál kousek od něj je možné, že jsem mu tu myšlenku vnuknul (vždyť přece víte jak dokážu číst hru), ale nechci se pořád vytahovat, tak to prostě nechám být. V prvním poločase jsme měli ještě několik příležitostí, ale ani my, ani (naštěstí) soupeř jsme je nevyužili. Do druhého poločasu se opět snažil soupeř nastoupit a pravděpodobně i vyrovnat. Jenže Sejk vybídnul kolmou nahrávkou Mýchače k dalšímu z jeho pověstných brejků. Mýchač se nebojácně vrhnul do souboje s vyběhnuvším brankářem (vzhledem k podstatnému rozdílu v objemu podvozků těchto dvou plejerů se ani nedivím) a do prázdné brány už samozřejmě nebyl problém zavěsit.
Soupeř se ale sympaticky nevzdával a dál nás tlačil. Naštěstí Míra likvidoval jednu šanci za druhou. Zhruba 8 minut před koncem Fanda dost nešikovně šlápl na míč, po přerušení hry šel vystřídat, což jsme na střídačce brali jako příjemné rozptýlení. Bohužel jsme ale zapomněli místo něj někdo jít na hřiště. Soupeř této výhody okamžitě využil a snížil na 2:1. To mělo samozřejmě za následek vystupňování tlaku a už bych se asi opakoval, kdybych psal o dalších výborných zákrocích Míry. Vysvobození přišlo ve chvíli, kdy už fanoušci odpočítávali poslední vteřiny zápasu. V náhlém návalu střelecké potence se před soupeřovu bránu nahrnuli všichni Lachtánci co byli zrovna na hřišti. Mýchačovu nahrávku trefil Jerry, ale bohužel jen do ležícího brankáře. Přitom se opíral o vedle stojícího Páju, který zrovna balancoval na levé noze, protože pravou nohou se snažil zasáhnout míč, který podle jeho původních propočtů měl trefit nártem. Nakonec to dopadlo tak, že brankář vyrazil míč do Pájovi stojné nohy a ta nezadržitelně skórovala. Nutno podotknout, že Pája si za svůj výkon gól rozhodně zasloužil. Vzápětí na to, rozhodčí zápas ukončil.
Závěrem chci všem poděkovat za bojovný výkon, kvalita se snad časem dostaví. Naše nové posily také rozhodně nezklamaly, tak snad bude sezona bez stresů a nervů.
Výrok týdne:
Martin prohlásil na začátku 2. poločasu, když sledoval bezradnou snahu Jerryho (jo, to je ten se soškou) o konstruktivní hru: "Jardo nic vzadu nevymejšlej, od toho tam nejsi".

Autor : Sendy